Tsuyoshi Tsutsumi 

Sellisti, Suntory Hallin johtaja, professori

Kuvaaja: Naruyasu Nabeshima

Kun Tsuyoshi Tsutsumi voitti Budapestin Casals-kilpailun vuonna 1963, hänestä puhuttiin musiikillisena löytönä, joka on verrattavissa David Oistrakhiin ja tämän vastaavaan voittoon Brysselissä 1930-luvulla. Tsutsumi aloitti musiikkiopintonsa Tokiossa Hideo Saiton johdolla ja teki debyyttinsä 12-vuotiaana Tokion filharmonisen orkesterin kanssa. 

Tsutsumi on esiintynyt useiden johtavien orkestereiden kanssa ja saanut useita palkintoja, kuten Japanin arvostetuimman Mainichi Music Competition -palkinnon. Tsutsumin sooloesiintymisiä on kuultu mm. Pariisissa ORTF:n, Berliinin radion sinfoniaorkesterin, Rotterdamin filharmonisen orkesterin, Alankomaiden kamariorkesterin, Münchenin filharmonisen orkesterin, Lontoon sinfoniaorkesterin, Lontoon filharmonian sekä Tšekin ja Liverpoolin kuninkaallisten filharmonisten orkesterien kanssa. Hän on esiintynyt monien huippujohtajien ja -orkestereiden kanssa, kuten Seiji Ozawan ja Toho Gakuen -orkesterin kanssa YK:ssa, Avery Fisher -salissa NHK sinfoniaorkesterin kanssa sekä Mstislav Rostropovichin ja National Symphonyn kanssa.

Tsutsumi on opettanut Illinoisin yliopistossa ja Indiana Universityssa. Hän on pitänyt mestarikursseja useissa maissa ja toiminut tuomarina useissa kansainvälisissä musiikkikilpailuissa. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Japanin purppuranauha, korkein japanilainen kunniamerkki. Hän on myös Japanin taideakatemian jäsen.

Tsuyoshi Tsutsumille on myönnetty Japanin musiikkimaailmassa erittäin arvostettu Suntory-palkinto hänen panoksestaan musiikin alalla. Hän on myös saanut keisarin myöntämän National Academy of Arts palkinnon musiikissa. Tsutsumi on toiminut Japanin selloseura ry:n puheenjohtajana vuodesta 1997 ja Kirishima International Music Festivalin musiikillisena johtajana vuodesta 2000.

Tsutsumi on myös toiminut Suntory Foundation for ARTSin johtajana. Vuonna 2007 hänet valittiin Suntory Hallin johtajaksi ja hän on toiminut Toho Gakuen School of Musicin rehtorina yhdeksän vuoden ajan. Nykyisin hän toimii professorina Toho Gakuen School of Musicissa ja vierailevana professorina Korean National University of the Arts School of Musicissa.