Tsuyoshi Tsutsumi 

Sellisti, Suntory Hallin johtaja, professori

Kuva: Naruyasu Nabeshima

Tsuyoshi Tsutsumi debytoi 12-vuotiaana Tokion filharmonisen orkesterin solistina. Vuonna 1963 hän voitti Budapestin Casals-kilpailun ja hänestä puhuttiin musiikillisena löytönä, joka oli verrattavissa David Oistrahiin ja tämän vastaavaan voittoon Brysselissä 1930-luvulla.

Tsutsumi on esiintynyt johtavien orkestereiden solistina eri puolilla maailmaa ja saanut useita palkintoja, kuten Japanin arvostetuimman Mainichi Music Competition -palkinnon. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Japanin korkein kunniamerkki, Japanin purppuranauha. Hän on myös taideakatemian jäsen. Ansioistaan musiikin alalla Japanissa hänelle on luovutettu erittäin arvostettu Suntory-palkinto sekä keisarin myöntämä National Academy of Arts -palkinto.

Tsuyoshi Tsutsumi on toiminut Japanin selloseura ry:n puheenjohtajana vuodesta 1997 ja Kirishima International Music Festivalin musiikillisena johtajana vuodesta 2000. Hän on toiminut myös Suntory-taidesäätiön johtajana. Vuonna 2007 hänet valittiin Suntory Hallin johtajaksi ja hän toimi Toho Gakuen -musiikkiakatemian rehtorina yhdeksän vuoden ajan. Nykyään Tsutsumi on samaisen akatemian professori ja Korean kansallisen taideyliopiston vieraileva professori. Hän on opettanut myös Illinoisin yliopistossa ja Indiana Universityssa, pitänyt mestarikursseja useissa maissa ja toiminut tuomarina kansainvälisissä musiikkikilpailuissa.