Kansainvälinen Paulon sellokilpailu

Paulon sellokilpailu on kansainvälinen huipputason kilpailu 16–30-vuotiaille sellisteille. Sen ohjelmisto on aina ollut mielenkiintoinen ja vaativa sisältäen sekä aikamme musiikkia että sellokirjallisuuden keskeisiä teoksia. Paulon Säätiön ja professori Arto Noraksen aloitteesta syntynyt kilpailu kuuluu tärkeimpien kansainvälisten sellokilpailujen joukkoon.

Paulon perheen nimeä kantava kansainvälinen kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991 Paulon Säätiön täytettyä 25 vuotta. Tällöin tuli kuluneeksi 100 vuotta ravintoloitsija-liikemies Reko Paulon syntymästä. Puolisonsa Huldan ja heidän tyttärensä Marjan testamentti loi pohjan Paulon Säätiölle, joka vuosittain edistää ja tukee lääketieteellistä tutkimustyötä, edistää liikesivistyksellistä tutkimus- ja koulutustyötä sekä tukee ja kehittää kuva- ja säveltaidetta.

Kansainvälisen Paulon sellokilpailun voittajia ovat Xavier Phillips (1991), Hai-Ye Ni (1996), Enrico Bronzi (2002), Andreas Brantelid (2007), Kian Soltani (2013) sekä Brannon Cho (2018). Kilpailun taiteellinen johtaja on professori Arto Noras.