Philippe Muller

Philippe Muller syntyi Elsassissa ja kasvoi sekä ranskalaisen että saksalaisen musiikkiperinteen vaikutuspiirissä. Hän on avoin erilaisille kulttuureille ja on uransa aikana esittänyt laajaa repertuaaria niin solistina kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Vuonna 1970 Muller perusti pianotrion Jacques Rouvierin ja Jean-Jacques Kantorowin kanssa. Hänen seitsemän vuotta kestänyt työskentelynsä Pierre Boulezin perustaman Ensemble Intercontemporainin kanssa on ollut merkittävää hänen nykymusiikin ymmärrykselleen.

Vuonna 1979 Muller seurasi opettajaansa André Navarraa sellonopettajana Pariisin konservatoriossa. Yli kolmen vuosikymmenen aikana hän koulutti suuren määrän nuoria sellistiä. Monet heistä, kuten esimerkiksi Xavier Phillips ja Gautier Capuçon, tekevät nykyään erittäin huomattavaa uraa.

Philippe Muller on kutsuttu antamaan mestarikursseja arvostetuissa instituutioissa, erityisesti Kiotossa, Japanissa, missä hän on ollut 22 vuoden ajan mukana ranskalaisen musiikin akatemiassa. Monet kansainväliset festivaalit kutsuvat häntä säännöllisesti vierailemaan. Hän esiintyy pääasiassa Euroopassa, mutta myös Kanadassa, Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa, Japanissa ja Koreassa.

Mullerin laaja diskografia heijastaa hänen persoonallisuuttaan esittelemällä erilaisia teoksia Vivaldilta, Beethovenilta, Brahmsilta, Faurélta, Ravelilta, Martinulta, Malecilta ja Merletilta, puhumattakaan J. S. Bachin täysistä sarjoista.

Muller soittaa 1756 Gennaro Gaglianoa.