Philippe Muller

Philippe Muller syntyi Elsassissa ja kasvoi sekä ranskalaisen että saksalaisen musiikkiperinteen vaikutuspiirissä. Hän on avoin erilaisille kulttuureille ja on uransa aikana esittänyt laajaa repertuaaria niin solistina kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Vuonna 1970 Muller perusti pianotrion Jacques Rouvier’n ja Jean-Jacques Kantorowin kanssa. Hänen seitsemän vuotta kestänyt työskentelynsä Pierre Boulezin perustaman Ensemble Intercontemporainin kanssa on ollut merkittävää hänen nykymusiikin ymmärrykselleen.

Vuonna 1979 Muller seurasi opettajaansa André Navarraa sellonopettajana Pariisin konservatoriossa. Yli kolmen vuosikymmenen aikana hän koulutti suuren määrän nuoria sellistiä. Monet heistä, kuten esimerkiksi Xavier Phillips ja Gautier Capuçon, tekevät nykyään huomattavaa uraa.

Philippe Muller on pitänyt mestarikursseja kaikkialla maailmassa, ja Kiotossa hän on ollut 22 vuoden ajan opettanut ranskalaisen musiikin akatemiassa. Opetustyönsä ohella hän esiintyy festivaaleilla lähinnä Euroopassa, mutta myös Kanadassa, Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa, Japanissa ja Koreassa.

Mullerin laaja diskografia sisältää Bachin soolosellosarjojen lisäksi Vivaldin, Beethovenin, Brahmsin, Faurén, Ravelin, Martinun, Malecin ja Merletin teoksia.