Maria Kliegel

Sellisti Maria Kliegel on opiskellut János Starkerin oppilaana Indianan yliopistossa. Mstislav Rostropovich on kuvaillut häntä ”La Cellissimaksi”: ”Paras kuulemani sellisti sitten Jacqueline du Prén”.

Kliegel on voittanut monia ensimmäisiä palkintoja kansallisissa ja kansainvälisissä sellokilpailuissa sekä esiintynyt solistina ympäri maailmaa. Hän on tullut tunnetuksi etenkin nykymusiikin tulkkina ja kantaesittänyt ja levyttänyt muun muassa Alfred Schnittken ja Sofia Gubaidulinan teoksia sekä Wilhelm Kaiser-Lindemannin teoksen Hommage à Nelson Mandela.

Kliegel on myös toiminut tuomarina monissa kilpailuissa. Hän on opettanut mm. vuodesta 1986 Kölnin musiikkikorkeakoulussa ja 2021 perustamallaan La Cellissima -sellofoorumilla.

Kliegel on julkaissut Naxos-merkillä yli 40 soololevyä ja saavuttanut kaksi Grammy-ehdokkuutta. Hänen viimeisin levytyksensä Voyages Sonores sisältää Debussyn, Poulencin, de Fallan, Granadosin ja Cassadón teoksia. Kliegelin laajaa ohjelmistoa on tallennettu sekä CD:lle että videolle. Noin miljoonan CD:n myynnillä Maria Kliegel on sellonsoiton myyntitilastojen huipulla.