Hyoung Won Chang

Sellistiprofessori Hyoung Won Chang on Seoulin konservatorion, Korean kansallisen taideinstituutin, Yewon-taideyliopiston, Seoulin taidekorkeakoulun sekä Sunwhan taidekoulun opettajia.

Hän on suorittanut loppututkinnon Seoulin yliopistossa ja Freiburgin musiikkikorkeakoulussa ja opiskellut André Navarran, Antonio Janigron, Marçal Cerveran, Eberhard Finken sekä Arto Noraksen mestarikursseilla eri puolilla Eurooppaa. Maailman tunnetuimpien sellistien taide innostaa Changia, ja hän käy usein esimerkiksi Manchesterin sellofestivaaleilla, maailman sellokongressissa, Kronberg-akatemiassa sekä Verbier’n musiikkijuhlilla.

Chang on saanut nuorten muusikoiden Tšaikovski-kilpailun parhaan opettajan palkinnon ja vastaavan kunnianosoituksen Antonio Janigro -kilpailussa. Hän on usein nähty tuomariston jäsen nuorten muusikoiden Tšaikovski-kilpailussa, Janigro- sekä Janigro Junior -sellokilpailussa ja kansainvälisessä Davidov-kilpailussa.

Esiintyvänä taiteilijana Hyoung Won Chang on ollut muun muassa perustamassa Korean sinfoniaorkesteria. Hän on työskennellyt myös Seoulin kamariorkesterin varasoolosellistinä sekä taideyhteisön henkilöstöpäällikkönä.