Frans Helmerson

Ruotsalainen sellisti Frans Helmerson on esiintynyt monien arvostettujen kapellimestarien, kuten Seiji Ozawan, Colin Daviesin, Neeme Järvin, Jevgeni Svetlanovin ja Esa-Pekka Salosen kanssa. Hän on myös konsertoinut merkittävien orkestereiden solistina eri puolilla maailmaa.

Helmerson opiskeli Göteborgissa, Roomassa ja Lontoossa Guido Vecchin, Guiseppe Selmin ja William Pleethin johdolla. Hän hyötyi myös suuresti Mstislav Rostropovitšin tuesta ja neuvoista.

Helmersonin rakkaus kamarimusiikkiin toi hänet Korsholman musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi vuosiksi 1994–2001. Hän esiintyy usein kansainvälisillä festivaaleilla, kuten Verbier’ssä, Naantalissa, Kuhmossa ja Raviniassa. Vuonna 2003 hän perusti Michelangelo-jousikvartetin.

Helmerson on opettanut Kölnin musiikkikorkeakoulussa, Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa, Kronberg-akatemiassa, Tibor Varga-musiikkiakatemiassa sekä Barenboim-Said-akatemiassa.

Helmerson on levyttänyt mm. Dvořákin ja Šostakovitšin konserttoja, Brahmsin kaksoiskonserton viulisti Mihaela Martinin kanssa sekä Bachin soolosellosarjoja.