Kilpailun suojelija

Huipputason sellomusiikki lukeutuu koko taiteen maailman lumoavimpiin lajeihin, jossa äärimmilleen viritetty tekninen taituruus yhdistyy herkkävireisiin tulkintoihin. Tätä virtuoosimaisen osaamisen ja persoonallisen ilmaisun välistä tasapainoa pääsemme todistamaan, kun Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 1.-12.10. soi Helsingissä, Espoossa ja Lahdessa.

Tapahtuman suojelijana iloitsen tänä vuonna etenkin siitä, että kilpailuun haki ennätysmäärä alansa lahjakkaimpia sellistejä jopa 23 eri maasta. Tästä saavutuksesta sydämelliset onnittelut kuuluvat kaikille järjestelyihin osallistuville sekä etenkin taiteelliselle johtajalle Arto Norakselle, joka ainutlaatuisella karismallaan ja näkemyksellään on ratkaisevasti myötävaikuttanut kilpailun suureen arvostukseen.

Yleisölle Paulon sellokilpailu on kulttuurielämys, jota jokainen on tervetullut seuraamaan. Toivotan kaikille kilpailuun osallistuville sellistitähdille mitä parhainta onnea ja menestystä sekä meille kaikille elämyksellisiä hetkiä sellomusiikin äärellä!

Jenni Haukio
Tasavallan presidentin puoliso