Richard Aaron

Richard Lee Aaron on Michiganin yliopiston sekä Juilliardin sellonsoiton professori. Hän opettaa myös Robert McDuffie Center for Strings -keskuksessa Mercerin yliopistossa. Lisäksi hän on pitänyt mestarikursseja kaikilla mantereilla, etenkin Pohjois-Amerikassa. Vuodesta 2003 Aaron on ollut mukana järjestämässä Aspenin festivaalia ja opettanut monissa muissa amerikkalaisissa kesämusiikki-instituutioissa.

Kokenut kilpailutuomari Aaron on viime aikoina ollut juryn jäsenenä Klein-kilpailussa, Pekingin kansainvälisessä kilpailussa, Isan Yun -kilpailussa (Korea), Cassadó-kisassa (Japani), Amsterdamin Cello Biennalessa sekä Schadt String- ja Stulberg -mittelöissä.

Monet Aaronin oppilaista ovat voittaneet palkintoja arvostetuissa kilpailuissa eri puolilla maailmaa, mm. ensimmäisiä palkintoja Tšaikovski-kilpailussa, Naumburg-kilpailussa, Washington International- , Isan Yun-, Cassadó- sekä Klein-sellokilpailuissa.

Aaronin oppilaita on työllistynyt johtaviin amerikkalaisiin orkestereihin, joista mainittakoon Chicago, St. Louis, Seattle, St. Paul, San Francisco, Utah sekä Metropolitan-ooppera. Hänen oppilaitaan soittaa myös palkituissa ensembleissä kuten Biava-, Fry Street-, American-, Pandereski-, Linden-, Escher- ja Aeolus -jousikvarteteissa.

Omaksi ilokseen ja ajanvietteeksi Aaron opiskelee ja soittaa viola de gambaa ja barokkiselloa.