Taiteellisen johtajan tervehdys

VII Kansainvälisen Paulon sellokilpailun ohjelma on hyvin vaativa ja edellyttää kaikilta osallistujilta huipputasoista osaamista. Alkukarsintaan ilmoittautui 108 sellistiä 23 eri maasta ja valintojen jälkeen paikan päälle kutsuttu 26 kilpailijan joukko on erittäin korkeatasoinen.

Maailman tärkeimpiin lukeutuvan sellokilpailun houkuttelevuus syntyy olosuhteista, jotka ovat Suomessa erinomaiset. Kansainvälisistä solisteista ja pedagogeista koostuva tuomaristo, loistavat pianistit, salit ja kapellimestarit sekä yhteistyö orkestereiden kanssa ovat elintärkeä perusta. Paulon sellokilpailun erikoisuus ja vetovoima on, että kilpailun finalistit pääsevät esittämään kolme konserttoa maamme eturivin soittajistojen kanssa. Lämmin kiitos Lahden, Espoon ja Helsingin kaupungeille ja orkestereille!

Tärkeä yhteistyökumppanimme on myös YLE, joka välittää kilpailua verkossa, radiossa ja Teemalla. Suorat verkkolähetykset mahdollistavat kansainvälisen kilpailun seuraamisen ympäri maailmaa ja taltiointi Areenaan on tärkeää kulttuurihistoriamme dokumentointia.

Tämän vuoden kilpailun yhteydessä järjestetään yleisölle avoin mestarikurssi 7.–8.10. Musiikkitalon Camerata-salissa, opettajina kaikki juryn ulkomaalaiset jäsenet. Oppitunnit ovat ainutlaatuinen tilaisuus päästä seuraamaan maailman parhaisiin kuuluvien pedagogien työskentelyä Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja muutamien muista pohjoismaista tulevien nuorten sellistien kanssa.

Sydämellisesti tervetuloa kannustamaan kilpailijoita ja viettämään lokakuun alkua sellomusiikin parissa!

Arto Noras
Kilpailun taiteellinen johtaja ja tuomariston puheenjohtaja