Myung-Wha Chung

Korean kansallisen yliopiston emeritaprofessori Myung-Wha Chung on arvostettu solisti, kamarimuusikko ja opettaja, joka on esiintynyt ympäri maailmaa yli kuuden vuosikymmenen ajan. Hänen taidettaan on kuultu lukuisien orkestereiden solistina niin Euroopassa, Yhdysvalloissa kuin hänen kotimaassaan Koreassa. Solistiuransa ohella Chung on opettanut New Yorkin Mannes College of Musicissa ja Korean kansallisessa taidekorkeakoulussa.

Chung on esiintynyt monilla festivaaleilla, kuten Lucernessa, Maggio Musicalessa Firenzessä, Spoletossa, Birminghamissa, Evianissa ja Dijonissa. Hän on esiintynyt Valkoisessa talossa, Hofburgin palatsissa Wienissä, YK:n yleiskokouksen istuntosalissa sekä televisiossa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Koreassa.

Viime vuosina Chung on toiminut Korean PyeongChang Music Festival & Schoolin taiteellisena johtajana järjestäen festivaaleja Koreassa ja ulkomailla, muun muassa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Itävallassa.

Chung syntyi korealaiseen muusikkoperheeseen ja opiskeli Leonard Rosen oppilaana Juilliardissa sekä Gregor Piatigorskyn johdolla. Hän on voittanut useita sellokilpailuja.

Hänen soolo- ja pianotriolevytyksiään Chung-sisarustrion jäsenenä on julkaistu Deutsche Grammophonilla, Deccalla ja EMI:llä. Hän on tilannut ja kantaesittänyt useita uusia teoksia erityisesti korealaisilta säveltäjiltä