Myung-Wha Chung

Korean kansallisen yliopiston emerita professori Myung-Wha Chung on arvostettu solisti, kamarimuusikko ja opettaja, joka on esiintynyt ympäri maailmaa yli kuuden vuosikymmenen ajan – New Yorkissa, Pariisissa, Wienissä, Roomassa, Milanossa, Lontoossa, Dresdenissä, Soulissa, Tokiossa, Bostonissa, Chicagossa, Philadelphiassa, Torontossa, Pekingissä ja Hongkongissa. 

Hän on esiintynyt lukuisien orkestereiden solistina, kuten Englannin kuninkaallinen filharmoninen orkesteri, Philharmonia, Halle, Birmingham, BBC:n orkesterit, Rooman Santa Cecilia, Berliinin RIAS, Sudwestrundfunk, Beethoven Tonhalle, Sveitsin Romande ja Lucerne Festival Orchestra; Israelin filharmoninen, Barcelona Municipal, Belgian kansallinen, Rotterdamin filharmoninen, Goteborg Symphony, Kööpenhaminan filharmoninen, Pietarin sinfoniaorkesteri, Los Angeles, Houston, Detroit sekä kaikki tunnetuimmat orkesterit Koreassa.

Chung on esiintynyt monilla festivaaleilla, kuten Lucernessa, Maggio Musicalessa Firenzessä, Spoletossa, Palma de Majorcalla, Tivolissa, Birminghamissa, Evianissa ja Dijonissa. Hän on esiintynyt Valkoisessa talossa, Hofburgin palatsissa Wienissä, YK:n  yleiskokouksen istuntosalissa, sekä televisiossa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Koreassa.

Viime vuosina Chung on toiminut Korean PyeongChang (ent. Great Mountains) Music Festival & Schoolin taiteellisena johtajana järjestäen ja ohjaten kesä- ja talvifestivaaleja Koreassa ja ulkomailla, muun muassa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Itävallassa.

Chung syntyi korealaiseen muusikkoperheeseen ja opiskeli Leonard Rosen oppilaana Juilliardissa ja Gregor Piatigorskylla Etelä-Kalifornian yliopistossa. Hän on voittanut useita sellokilpailuja.

Hänen soolo- ja pianotriolevytyksiään Chung Trion jäsenenä – yhdessä viulistisiskonsa Kyung-Wha Chungin ja kapellimestari/pianisti -veljensä Myung-Whun Chungin kanssa – on julkaistu Deutsche Grammophonilla, Deccalla ja EMI:llä. Hän on tilannut ja kantaesittänyt useita uusia teoksia erityisesti korealaisilta säveltäjiltä. Chung esiintyi ja opetti lapsia Maestra Chung Myung-Wha Music Villagessa PyeongChangissa ja lukuisissa muissa paikoissa Koreassa.

Solistiuransa lisäksi Chung on opettanut New Yorkin Mannes College of Musicissa ja Korean kansallisessa taidekorkeakoulussa kasvattaen loistavan uuden sukupolven musiikin ammattilaisia. Hän on myös toiminut erilaisissa kampanjoissa, kuten hyväntekeväisyyslähettiläänä YK:n kansainvälisessä huumeiden vastaisessa ohjelmassa, UNICEF Koreassa sekä Seoulin ja Korean kansallisena ihmisoikeusvaltuutettuna. Korean hallitus myönsi Chungille Korean kansallisen kulttuuripalkinnon, Eunkwanin.