Li-Wei Qin

Li-Wei Qin on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona kaikkialla maailmassa voitettuaan hopeamitalin 11. Tshaikovski-kilpailussa 1998 ja ensimmäisen palkinnon v. 2001 Naumburg-kilpailussa New Yorkissa. Hän on esiintynyt solistina kahdesti BBC:n Proms-konserteissa sekä konserteissa Lontoon, Los Angelesin, BBC:n ja Hong Kongin filharmonisen orkesterin sekä Berliinin Radion ja Konzerthausorchresterin, Hampurin NDR-sinfoniaorkesterin, Milanon La Verdi Orchestran, BBC Symphony Orchestran sekä Los Angelesin, Kremerata Baltican, Münchenin, Zürichin ja Australian kamariorkesterin kanssa. Li-Wei Qin on esiintynyt lukuisilla musiikkifestivaaleilla kuten Wigmore Hall, BBC Proms, Jerusalem, Rheingau, Mecklenburg-Vorpommern, kuuluisien muusikoiden kanssa, joista mainittakoon Daniel Hope, Nabuko Imai, Mischa Maisky, David Finckel, Wu Han ja Peter Frankel. Li-Wei debytoi kaudella 2017-18 Venäjän Filharmoniaorkesterin, Lontoon Sinfoniaorkesterin ja Brysselin Kamariorkesterin kanssa sekä China National Symphony Orchestran Pohjois-Amerikan kiertueella. Hän on levyttänyt Universal Music/ Decca:lle Singaporen Sinfoniaorkesterin kanssa, Sony Classical-merkille (Universal Music:in sopimuksella) Shanghain Sinfoniaorkesterin kanssa sekä Lontoon Filharmonisen orkesterin kanssa ABC Classics-merkille.

Syntyjään shanghailainen Li-Wei muutti Australiaan 13-vuotiaana, ja hän sai stipendin opiskelemaan Royal Northern College of Music:iin Ralph Kirshbaumin johdolla sekä David Takenon oppiin Guildhalliin. Li-Wei nimettiin 2001 BBC:n Uuden sukupolven artistiksi, ja vuonna 2002 hänet palkittiin Young Australian of the Year.-palkinnolla. Li-Wei on esiintynyt myös 2008 Pekingin ja 2012 Lontoon olympialaisissa, Maailman talousfoorumissa Davosissa sekä 2018 Fortunen Global Forumin avajaisissa.

Li-Wei soittaa v.1780 Joseph Guadagnini-selloa, jonka ovat hänelle antaneet käyttöön omistajat tohtori ja rva Wilson Goh.