Ivan Monighetti

Ivan Monighetti oli Mstislav Rostropovichin viimeinen oppilas Moskovan Konservatoriossa. Hän on menestynyt monissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Moskovan Tshaikovski-kilpailussa 2. palkinnolla vuonna 1974. Monighetti on luonut kansainvälisen uran esiintyen kaikkialla Euroopassa, Amerikassa, Japanissa ja Koreassa. Hän on esiintynyt maailman johtavien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa, joista mainittakoon Kurt Masur, Charles Dutoit, Valery Gergiev, Muhai Tang, Krzysztof Penderecki, Mstislav Rostropovich, Andrei Boreyko ja Dmitri Kitaenko. Monighetti on menestynyt esiintyjä merkittävimmillä kansainvälisillä nykymusiikin festivaaleilla ja hänen ystävyytensä säveltäjien; Penderecki, Meyer, Szimanski, Tan Dun, Xenakis, Schnittke, Gubaidulina, Knaifel, Silvestrov, Ali-Zadeh ja Kelterborn, kanssa sekä säveltäjien hänelle omistamat sävellykset ovat luoneet hänelle merkittävän roolin nykymusiikin kentällä.

Monighetti debytoi kapellimestarina Haydn-festivaalilla, ja siitä lähtien hän on esiintynyt sekä solistina että kapellimestarina johtaen mm. seuraavia orkestereita: English Haydn Festival Orchestra, Österreichisch-Slowakische, Philharmonie, Mokovan Sinfoniaorkesteri, Sinfonia Juventus, Musica Viva Moscow, Georgian Kamariorkesteri, Algarve Symphonie ja Viva Cello Festival Orchestra. Vuosina 2014-2016 Monighetti on ollut Puolassa Artur Rubinstein Filharmonian residenssitaiteilijana, kapellimestarina ja solistina. 2016 Monighetti debytoi Rotterdamin Filharmoniaorkesterin solistina maailman kantaesityksessä Rob Zuidamin sellokonserton solistina.

Ivan Monighetti on levyttänyt Eratolle, Harmonia Mundille, Orfeolle, Wergolle ja Duxille. Hän on viimeisimpänä levyttänyt Alexander Knaifelin musiikkia (ECM), Haydnia (DUX), jossa hän on solistina ja myös johtaa orkesteria, sekä Beethovenin sonaatit Pavel Gililovin kanssa. Monighetti on sveitsiläisen VIVA CELLO-festivaalin taiteellinen johtaja, Baselin musiikkiakatemian ja Madridin Kuningatar Sofian Kuninkaallisen Akatemian professori sekä Krakovan Akatemian kunniatohtori.

Monighettin menestyneinä oppilaina tunnetaan mm. Sol Gabetta, Nicolas Altstaedt, Kian Soltani, Emil Rovner ja Asier Polo.