Kilpailun suojelijan tervehdys

Jo vuodesta 1991 lähtien on koko maailman merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluva Paulon sellokilpailu koonnut Suomeen alansa lahjakkaimpia nuoria sellistejä. Paulon Säätiön sekä professori, taiteilija Arto Noraksen ideasta syntynyt kilpailu on lajissaan Maj Lind-pianokilpailuun ja Jean Sibelius-viulukilpailuun rinnastettava alansa huippuosaajien koitos, jossa osallistujilla on mahdollisuus soittaa jopa kolmen orkesterin solistina. Suomella on ilo saada isännöidä sellomusiikin huippukavalkadia maamme parhaissa konserttisaleissa.

Kuten kirjailija-toimittaja Minna Lindgren on todennut, ovat klassisen musiikin solistit kuin ”huippusirkustaiteilijoita”, jotka saavat suorituksensa näyttämään helpolta sen äärimmäisestä haastavuudesta huolimatta. Teknisen suorituskyvyn ohella kilpailussa on kiehtovaa seurata esiintyjien tulkinnan omaleimaisuutta sekä persoonallista karismaa, joka kautta aikojen on ohjannut suuren yleisön huomion juuri tiettyihin yksilöihin. Paulon sellokilpailu oheistapahtumineen on musiikkia rakastavalle yleisölle suuri kulttuurielämys, jota voi seurata niin konserttipaikoilla kuin myös Yleisradion välityksellä.

Toivotan kaikille kilpailun osallistujille mitä parhainta onnea ja menestystä sekä meille kaikille ikimuistoisia hetkiä suoraan sydämeen soivan sellomusiikin äärellä!

Jenni Haukio
Tasavallan presidentin puoliso ja kilpailun suojelija