VI KANSAINVÄLINEN PAULON SELLOKILPAILU

I

Kansainvälinen sellotapahtuma ry järjestää 14–25.10.2018 VI Kansainvälisen Paulon sellokilpailun. Kilpailu on avoin kaikkia kansallisuuksia edustaville sellisteille, jotka ovat syntyneet vuosien 1988–2002 välisenä aikana mainitut vuodet mukaan luettuina.

II

Kilpailuun ilmoittaudutaan kotisivujen (cellocompetitionpaulo.org) kautta. Linkki sähköiselle ilmoittautumislomakkeelle avataan marraskuussa 2017. Ilmoittautumiseen tulee liittää korkeatasoinen videotallenne esikarsintaa varten. Ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2018. Myöhästyneitä tai epätäydellisiä ilmoittautumisia ei huomioida. Kilpailun ilmoittautumismaksu on 50 €, jota ei palauteta.

III

KILPAILUN KULKU JA OHJELMA

Kilpailussa on videotallenteiden perusteella tehtävä esikarsinta sekä neljä erää, jotka ovat julkisia tilaisuuksia.

ESIKARSINNAN OHJELMA

 1. Luigi Boccherini: Sonaatti ” L´Imperatrice ” A-duuri, I osa,
  Allegro (Edition Schott)
 2. Krzysztof Penderecki: Suite per violoncello solo, I osa,
  Preludio (Edition Schott)
 3. L. van Beethoven: Sonaatti nro 5 D-duuri, op. 102 nro 2, II osa,
  Adagio con molto sentimento d´affetto
 4. Vapaavalintainen pianosäestyksellinen teos

Esikarsinnan ohjelman teoksia voi sisällyttää kilpailun muiden erien ohjelmaan. Esikarsinnan videoissa on selkeästi oltava nähtävissä soittotapahtuma, soittajan kädet ja kasvot. Erilliset teokset saa tallentaa eri otoista. Videoita ei saa editoida. Hakemuksesta tulee käydä ilmi tallennuspaikka ja –aika.

ENSIMMÄINEN ERÄ 15.-17.10.2018
Helsingin Konservatorio, Ruoholahti.

Konsertit soitetaan pianistin kanssa.

Ensimmäiseen erään otetaan korkeintaan 26 osanottajaa. Kilpailijan kokoama resitaali- ohjelma, kokonaiskestoltaan korkeintaan 50 minuuttia. Ohjelma voi sisältää teoksia sellolle ilman säestystä tai pianon säestyksellä. Sonaatit ja laajemmat teokset voi esittää myös osittain. Ohjelman tulee kattaa riittävä määrä eri tyylilajeja edustaakseen sellistin solistisen uran vaatimuksia.

TOINEN ERÄ 19.-20.10.2018
Lahden Sibelius-talo,

Sinfonia Lahden solistina.

Toiseen erään pääsee korkeintaan 9 osanottajaa. Yksi seuraavista konsertoista, orkesterina Sinfonia Lahti.

 1. Edward Elgar: Sellokonsertto e-molli op. 85
 2. Robert Schumann: Sellokonsertto a-molli
 3. Éduardo Lalo: Sellokonsertto d-molli
 4. Pjotr Tshaikovski: Rokokoo-muunnelmat op. 33


FINAALIT

Finaaliin pääsee korkeintaan 6 osanottajaa.

I FINAALI 22.-23.10.2018
Espoon kulttuurikeskus, Tapiola.

Kilpailijat saavat osoittaa myös kapellimestarin kykyjään. Konserteissa kilpailijat ovat sekä solistina että johtavat Tapiola Sinfoniettaa.

Kilpailija esittää tämän konserton sekä orkesterin solistina että johtaen orkesteria kapellimestarina. I finaalin orkesteri on Tapiola Sinfonietta. Vapaavalintainen Luigi Boccherinin tai Joseph Haydnin konsertto.

II FINAALI 24.-25.10.2018
Musiikkitalo Helsinki

II finaalin orkesterina on Helsingin kaupunginorkesteri.

Yksi seuraavista konsertoista.

 1. Benjamin Britten: Cello Symphony
 2. Henri Dutilleux: Sellokonsertto ”Tout un monde lointain”
 3. Joonas Kokkonen: Sellokonsertto (1969)
 4. Witold Lutoslawski: Sellokonsertto
 5. Krzyztof Penderecki: Sellokonsertto nro 2
 6. Sergei Prokofjev: Sinfonia Concertante op. 125
 7. Aulis Sallinen: Sellokonsertto op. 44
 8. Dmitri Shostakovitsh: Sellokonsertto nro 2 op. 126

Lisäksi kukin kilpailija esittää Helsingin kaupunginorkesterin kanssa soitetun konserton jälkeen pakollisena encore-numerona yhden valinnaisen osan jostakin Johann sebastian Bachin soolosellosarjasta.

IV

Kilpailijat majoitetaan maksutta perheisiin koko kilpailun ajaksi. Kilpailuorganisaatio huolehtii kilpailijoiden matkoista ensimmäisen erän, toisen erän ja finaalien aikana. Kukin kilpailija maksaa itse matkansa Helsinkiin ja takaisin. Kilpailun sihteeristö varaa hotellihuoneen niille kilpailijoille, jotka haluavat asua hotellissa omalla kustannuksellaan. Kilpailijoiden, jotka tarvitsevat viisumin Suomeen, on hankittava se itse omissa maissaan olevista Suomen edustustoista.

V

Kilpailujärjestys ensimmäisessä erässä arvotaan etukäteen. Harjoitusaikataulu ja kilpailujärjestys toimitetaan kilpailijalle ennen kilpailun alkua. Esiintymisjärjestys muuttuu kilpailun kuluessa kilpailuorganisaation päättämällä tavalla.

VI

Osanottajilla on mahdollisuus käyttää kilpailun pianisteja ilman erillistä korvausta. Kilpailijalla on oikeus harjoitella pianistin kanssa 2 tuntia. Kilpailijat voivat myös tuoda oman pianistin omalla kustannuksellaan. Toista erää ja finaaleja varten kukin kilpailija saa orkesteriharjoituksen.

VII

Tuomaristoon kuuluu yhdeksän asiantuntijaa. Tuomariston puheenjohtaja on Arto Noras, Suomi.

VIII

PALKINNOT

Kilpailussa jaetaan palkintoja seuraavasti:

I palkinto 20.000 e
II palkinto 15.000 e
III palkinto 12.000 e
Muut kolme finalistia saavat kukin 3.000 euron tunnustuspalkinnon.

Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin.
Palkinnot jaetaan 25.10.2018 finaalin päätyttyä.

IX

Kilpailun järjestäjillä on alueellisesti ja ajallisesti rajoittamaton oikeus radioida ja äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida ja filmata sekä tehdä äänilevyjä tai muita tallenteita kilpailuesityksistä ja esittää osia kilpailuesityksistä Internet-sivuilla ja muissa tietoverkoissa ilman korvausta kilpailijoille tai heidän pianisteilleen.

X

Näiden sääntöjen alkuperäiskieli on suomi. Mahdolliset ristiriitaisuudet ratkaistaan suomenkielisiin sääntöihin nojautuen. Force majeure -syistä aiheutuvat tilanteet ratkaisee kilpailutoimikunta.

X